Aloe vera – gel za nego kože

Aloe veraAloe vera je stepska oziroma puščavska rastlina, ki jo sicer uvrščamo med lilijevke, po sami obliki pa je precej bliže sočnicam in kaktejam, saj so zanjo značilni mesnati suličasti listi, ki so izjemno odporni na sušo in visoke temperature.

Rastlina raste tako v Sredozemlju kot v Aziji ter Srednji in Južni Ameriki, svetovno slavo pa si je pridobila predvsem zaradi svojih zdravilnih učinkov. Za te skrbi tako velika količina vlage, ki so jo v sebi zmožni zadržati listi, pokriti z usnjato ovojnico (in drobnimi bodicami za zaščito pred rastlinojedimi živalmi), njen sok pa vsebuje veliko učinkovin, ki so jih v zdravilstvu uporabljale že prve civilizacije, na primer Egipčani in Maji.

Gel ali sok aloe vera vsebuje več kot 160 snovi, ki jih imamo za nadvse koristne, zato so različni pripravki primerni tako za zunanjo uporabo (nega kože) kot notranjo.

Zakaj je aloe vera gel tako vsestransko uporaben?

Aloe vera - gel za kožoStoodstotni gel aloe vera je eden najboljših naravnih načinov za nego kože, saj jo pomirja, vlaži in pomaga zadrževati vlago, hkrati pa odlično hladi in celi poškodbe, ki jih na koži povzročijo opekline. Sok aloe vere se uporablja v mnogih kozmetičnih produktih, a prav v obliki 100 % gela je najbolj cenjen in najbolj učinkovit – tako za vsakdanjo nego kot pomoč pri opeklinah, razdraženi koži, odrgninah, mnogih izpuščajih ter tudi pikih insektov.

Gel aloe vera je znan po tem, da lokalno deluje kot analgetik in tako pomaga odpravljati bolečine. Prav tako je odličen pri zmanjševanju oziroma odpravljanju srbečice. Z njim si lahko pomagamo pri manjših površinskih poškodbah, na primer odrgninah in majhnih urezninah, saj vpliva na tkiva tako, da jih pomaga krčiti, s čemer se krvavitev hitro zaustavi. Rano hkrati tudi razkuži, saj deluje dezinfekcijsko.

Kaj pa v primeru, da aloe vera gel uporabljate kot del vsakdanje nege telesa? Nega kože ni bila še nikoli tako enostavna in nezahtevna, kajti 100 % aloe vera gel vsebuje vse, kar koža potrebuje. Z njim kožo osvežite in nahranite, prav tako pa poskrbite, da bo bolj elastična in preprečujete nastanek gub. Substance v aloe vera gelu namreč mehčajo in gladijo povrhnjico, poleg tega pa pomagajo pri čvrstosti, saj vplivajo na nastajanje kolagena in elastina. Skrbijo tudi za širjenje drobnih kapilar in tako omogočijo, da pride v kožne celice več kisika.

100 % aloe vera gel je zagotovo vse, kar potrebujete za ohranjanje mladosti obraza in telesa – nežno ga vtrite v kožo, uporabite ga za masažo ali pa si pripravite pomladitveno masko za obraz.

Druge lastnosti aloe vere

Gel za nego kože1. Če vam zgolj nega kože z aloe vero ni dovolj in bi želeli izkoristiti tudi druge prednosti te neverjetne rastline, poskusite tudi z notranjo uporabo. Aloe vera namreč vsebuje vitamine A, C, E, folno kislino, holin, vitamine skupine B (B1, B2, B3, B6 in B12) ter minerale kalcij, magnezij, cink, krom, selen, natrij, železo, kalij, baker in mangan.

2. Za sintezo beljakovin potrebuje človeško telo vsaj 22 aminokislin, med katerimi je 8 esencialnih (telo jih ne more proizvajati samo, temveč jih moramo vanj vnesti s hrano). Aloe vera vsebuje 20 aminokislin, med katerimi je tudi vseh 8 esencialnih. Aloe vera se torej priporoča za uživanje tako v želji po izboljšanju zdravja kot tudi za bolj specifične potrebe, na primer pri športnikih, ki si želijo izboljšati svojo mišično maso.

3. V aleo veri so odkrili pomembne maščobne kisline, ki pomagajo zniževati holesterol, simptome alergij ter težave s prebavo, ki jih povzroča prekomerno izločanje želodčne kisline ali težave, ki se kažejo z drisko ali zaprtjem (pomaga namreč uravnavati zdravo črevesno floro).

4. Aloe vera izboljšuje imunski sistem in telesu pomaga, da se lažje prilagaja na spremembe ter se upira boleznim. Prav tako pomaga pri spopadanju s stresom.

Avtor: bigdeal

Na spletnem portalu Bigdeal.si boste našli podrobne opise zanimivih izdelkov, za katere menimo, da si zaslužijo prav posebno pozornost. Želite, da ocenimo tudi vaš izdelek in ga predstavimo na našem portalu? Pošljite nam email ali nam pišite prek kontaktnega obrazca. Potrudili se bomo in vam čim hitreje odpisali. Do takrat pa uživajte v spoznavanju izdelkov, ki bi morda prišli prav tudi vam.

Ne spreglejte

Masažni aparat Cehuioss MD za odpravo celulita

Celulit je večna tegoba, še bolj pa smo nanj pozorni v poletnih mesecih, ko nosimo …