Nosna sponka proti smrčanju

Nose clip proti smrčanjuMed tistimi razlogi, ki onemogočajo kakovosten spanec, je smrčanje na videz najmanj nevarno, a pogosto žal najbolj moteče – ne vpliva namreč zgolj na spanec osebe, ki smrči, temveč tudi na druge, ki spijo v njeni bližini. Prizadene lahko vsakogar, res pa je, da se pogosteje pojavlja pri starejših, pri moških, ter pri ljudeh, ki imajo prekomerno telesno težo.

Da bi prenehali smrčati, uporabljajo ljudje najrazličnejše trike, vse od akupunkture do hipnoze, a učinkovitost je pogosto slaba. Tako se pogosto zgodi, da se »smrčač« znajde v ločeni spalnici, kar pomaga do spanca njegovi partnerici (ali partnerju, kadar ima težave ženska), sam pa se še naprej spopada s slabo kakovostjo spanca, ki ne pomeni zgolj utrujenosti, temveč dolgoročno vodi tudi v resnejše zdravstvene težave.

Nosna sponka proti smrčanju Nose clip predstavlja odlično rešitev proti smrčanju. In to brez kakšrnih koli stranskih učinkov. Več o koristnem in cenovno ugodnem izdelku si preberite v nadaljevanju.

Kako odpravlja težave nosna sponka oziroma Nose clip?

Da bi razumeli, kako proti smrčanju deluje nosna sponka, moramo najprej razumeti razloge, ki povzročajo smrčanje. Teh je kar nekaj, na primer slab mišični tonus grla in jezika, izrazito tkivo grla ali daljše mehko nebo. Najpogostejši razlog za smrčanje pa so vendarle slabo prehodni nosni kanali. Ti so lahko ožji že po naravi, na njihovo slabšo prehodnost pa lahko vplivajo tudi nosni polipi, deformacija stene med obema nosnicama ter tudi prehladi in alergije, ob katerih nosna sluznica oteče.

Nose clipJasno je torej, da je v večini primerov proti smrčanju povsem znano, kako ukrepati: poskrbeti je potrebno za prehodnost, pri čemer pomaga Nose clip oziroma nosna sponka. Gre za zelo majhen pripomoček, ki ga je komaj opaziti, in se pred spanjem namesti na spodnji del nosu (pri nosnicah). Nosna sponka vsebuje dva naravna majhna magneta, ki med spanjem skrbita za stimulacijo senzoričnih živcev v nosu, to pa pomaga pri odpiranju dihalnih poti in tako preprečuje smrčanje.

Zakaj je nosna sponka vse bolj priljubljena za preprečevanje smrčanja?

Nosna sponka proti smrčanjuGre za preprost, a revolucionaren pripomoček, ki se je dejansko izkazal za učinkovitega. Uporaba je enostavna ter varna, hkrati pa tudi diskretna, saj nosne sponke skorajda ni opaziti in jo torej lahko uporabljamo tudi na poti. Očistimo jo z blago milnico, s čemer skrbimo za vzdrževanje higiene.

S pomočjo sponke lahko smrčanje odpravimo na precej hitrejši in cenejši način kot ga nudijo druge metode. Kadar zgolj sprememba položaja spanca in dvignjeno vzglavje ne zadostujeta, nam namreč Nose clip pomaga takoj. In če se ne odločimo zanj, je treba kot del terapije proti smrčanju poskrbeti za resno hujšanje, masko za vpihovanje zraka v nos, poseben ustni vstavek, podoben zobnemu aparatu, ali pa se odločiti celo za kirurške načine zdravljenja (operacija mehkega neba in/ali jezika).

Zakaj je nujno preprečiti smrčanje?

Proti smrčanju se ne velja boriti zgolj zaradi neprijetnega nočnega »žaganja«, ki moti tako »smrčača« kot vse okoli njega, temveč tudi zato, ker to vodi v dolgoročne zdravstvene težave. Smrčanje je povezano s povečanim tveganjem tako za zdravje kot za življenje samo!

Ena najbolj znanih težav, ki jih lahko povzroči smrčanje, je tako imenovana obstruktivna apneja, pri kateri ljudje med spanjem za krajši čas prenehajo z dihanjem. To lahko traja zgolj nekaj sekund, lahko pa tudi minuto ali več – in dlje časa kot traja zapora, manj kisika ima organizem na voljo. Poleg pomanjkanja kisika pride zaradi apneje tudi do precej pogostega prebujanja (ob pomanjkanju kisika se sami prebudimo), ki se ga večinoma niti ne zavedamo, saj takoj ponovno zaspimo. A posledice so jasne: neprespanost in nejevolja naslednjega dne.

Obstruktivna apneja vpliva na zdravje srca in ožilja, saj vodi v povišan krvni tlak in lahko povzroči povečanje srca, kar izjemno poveča nevarnost infarkta. Ob poznavanju tako vzrokov kot posledic smrčanja, je torej najboljša odločitev več kot na dlani: preprečevanje smrčanja z Nose clip oziroma nosno sponko.

Avtor: bigdeal

bigdeal
Na spletnem portalu Bigdeal.si boste našli podrobne opise zanimivih izdelkov, za katere menimo, da si zaslužijo prav posebno pozornost. Želite, da ocenimo tudi vaš izdelek in ga predstavimo na našem portalu? Pošljite nam email ali nam pišite prek kontaktnega obrazca. Potrudili se bomo in vam čim hitreje odpisali. Do takrat pa uživajte v spoznavanju izdelkov, ki bi morda prišli prav tudi vam.

Ne spreglejte

Masažni aparat Cehuioss MD za odpravo celulita

Celulit je večna tegoba, še bolj pa smo nanj pozorni v poletnih mesecih, ko nosimo …