Otroški poganjalec Cruzee

Otroški poganjalci so v zadnjih letih povsem osvojili srca malčkov, ki se šele podajajo na pot bodočih kolesarjev. Med vsemi poganjalci pa verjetno najmočneje izstopa poganjalec Cruzee, ki je postal pravi hit na tržišču. Priljubljen je zaradi dejstva, da ima prilagodljiva tako sedež kot krmilo (22,5 cm) in tehta samo 1,9 kg!

Poganjalec Cruzee - moder

Kot takšen omogoča uporabo otrokom od 1 do 6 let starosti in visokim od 60 do 120 cm. Nizko težo omogoča konstrukcija iz aluminija, ki je na voljo v različnih barvah. Še ena od prednosti otroškega poganjalca Cruzee so 12-colska kolesa, katerih ni moč predreti, saj so napolnjena s polnilom EVA.

Zakaj otroku kupiti poganjalec Cruzee?

Otrok, ki se sprva plazi po vseh štirih, potem dokaj hitro shodi in osvoji prvo lekcijo ravnotežja. Ker pa ga za ovinkom že kmalu čaka naslednji izziv, vožnja s kolesom, se nanj lahko izvrstno pripravi na poganjalcu.

Spomnite se, kako ste sami osvajali veščino vožnje s kolesom. Verjetno sprva s pomožnimi kolesci zadaj, kasneje so vam eno odstranili in ste se seveda nagibali na edino preostalo. S takšno vožnjo na postrani vam je v nekem trenutku uspelo speljati ali pa so vam pred tem odstranili tudi drugo pomožno kolo. Vmes je bilo najbrž kar nekaj padcev in potolčenih kolen.

Poganjalec Cruzee - rdeč

Poganjalec poskrbi za to, da se otrok že precej zgodaj nauči obvladovati ravnotežje na dveh kolesih, pri čemer pomožni kolesci zamenjajo kar malčkove noge. Živahen kot je, se odriva zdaj z leve zdaj z desne in kmalu ugotovi, da je prav fino, ko sta obe stopali dlje časa dvignjeni od tal in se lahko neovirano vozi sem ter tja.

Pri tem sploh ni nezanemarljivo dejstvo, da je otrok ves čas precej fizično aktiven. Delajo roke, noge, celotno telo. Za otroka je poganjalec zares samo igrača, s katero pa osvoji zelo pomembne veščine, kot so ravnotežje, motorika in zavedanje globine prostora okoli sebe. Pa še tako zabavno je, ko lahko v trenutku staršem malce uideš.

S poganjalcem do nadzora nad ravnotežjem

Z nakupom poganjalca Cruzee se starši rešijo še ene zoprne zadeve. Otrok hitro raste in tik-tak je njegovo prvo kolo premajhno zanj. Sledi iskanje novega, prodaja ali menjava starega. Potem pa so tu še nadležna pomožna kolesca. Ali postopno zavijanje kolesc navzgor, ali raje eno stran … in tedni otrokovega kolesarjenja v levo ali desno. Na koncu po odstranitvi še drugega kolesca pa sledi kruta realnost, in sicer dejstvo, da otrok ni pridobil potrebnega ravnotežja za vožnjo s kolesom.

Poganjalec Cruzee bo z nastavljivima krmilom in oblazinjenim sedežem poskrbel za to, da se bo otrok udobno učil prav te sila pomembne veščine. Ob tem pa bo krepil tudi svoje mišice, poskrbel za dobro kondicijo in se krasno zabaval.

Avtor: bigdeal

Na spletnem portalu Bigdeal.si boste našli podrobne opise zanimivih izdelkov, za katere menimo, da si zaslužijo prav posebno pozornost. Želite, da ocenimo tudi vaš izdelek in ga predstavimo na našem portalu? Pošljite nam email ali nam pišite prek kontaktnega obrazca. Potrudili se bomo in vam čim hitreje odpisali. Do takrat pa uživajte v spoznavanju izdelkov, ki bi morda prišli prav tudi vam.