Parni čistilnik Hidro Mop

Vsi si želimo živeti v čistem okolju, a neprestano čiščenje gotovo ni nikomur v veselje. Prav zaradi tega si želimo, da bi z njim opravili čim hitreje in čim bolj enostavno, zaradi česar marsikdo poseže po agresivnih čistilnih sredstvih, ki predstavljajo tveganje tako za naše zdravje kot za naše okolje.

Parni čistilnik Hidro Mop

A zagotovo gre tudi drugače – to dokazuje čiščenje s paro. Parni čistilnik lahko namreč izjemno poskrbi za čist dom, ne da bi pri tem morali uporabiti kemikalije ali veliko različnih čistilnih pripomočkov, ki poleg ogrožanja zdravja članov gospodinjstva predstavljajo tudi velik strošek.

Eden izmed najboljših in tudi cenovno ugodnih načinov čiščenja doma je zagotovo parni čistilnik Hidro Mop. Kot pove že samo ime, gre za čistilec, ki deluje zgolj z uporabo vode. A kako lahko voda očisti vse tisto, za kar smo običajno potrebovali čistila s klorom, amoniakom in podobnimi agresivnimi sredstvi?

Pravzaprav deluje parni čistilnik Hidro Mop na povsem enostaven način, ki preseneča s svojo preprostostjo. Kot sredstvo za čiščenje uporablja paro! In kako učinkovita je ta?

Čiščenje s paro poskrbi za odlično dezinfekcijo, saj visoka temperatura pare uničuje najrazličnejše mikroorganizme. Da to zares drži, lahko potrdi predvsem izročilo severnega dela Evrope, torej Skandinavije. Ste vedele, da so ženske na Finskem včasih vedno rojevale v savni? Seveda – to je bil prostor, ki je bil redno dodobra pregret in zaradi tega tudi vedno snažen oziroma razkužen, zato je veljal za najbolj čistega ter s tem najbolj primernega za prihod novorojenčka.

Hidro Mop - čiščenje s paro

In z najmlajšimi oziroma na različne klice najbolj občutljivimi lahko povežemo še eno navado, ki jo poznamo tudi pri nas: oblačila za novorojenčka naj bi se vsa po vrsti likala. Zakaj? Ker likalnik s svojo visoko temperaturo in vročo paro uniči vso nesnago, ki bi lahko škodila otroku.

Tudi parni čistilnik deluje enako. Para skrbi, da s čistilnikom obdelane površine ne zgolj pasteriziramo, temveč dejansko steriliziramo – in to brez kemikalij!

Čiščenje pa seveda pogosto zahteva še več. Ni nam dovolj, da uničimo mikroorganizme, temveč želimo tudi čistočo po videzu. To pomeni, da je treba odpraviti madeže, vodni kamen, maščobo in vse ostalo, kar je videti kot umazanija. In parni čistilnik Hidro Mop se tudi tu odlično odreže. Para namreč ne deluje zgolj kot uničevalec mikroorganizmov, temveč visoka temperatura in vlaga skrbita tudi za odstranjevanje nesnage, ki se je sicer težko znebimo.

Tako parni čistilnik na primer brez težav odstrani umazanijo s fug med keramičnimi ploščicami, saj jo segreje, zmehča in s temperaturo in vlago enostavno loči od podlage. Enako deluje tudi na vodni kamen in maščobo, zato je primeren za čiščenje najrazličnejših površin – lesenih, kamnitih, steklenih, keramičnih, …

Ročni parni čistilnik Hidro Mop

Parni čistilnik Hidro Mop ima trikotno glavo, s katero je možno enostavno počistiti tudi v kotih, ter dolg ročaj, ki olajša čiščenje velikih ali visokih površin. Na njegovo glavo je nameščena krpa, ki omogoča tudi čiščenje občutljivih površin, na primer stekla, sicer pa lahko zaradi moči pare z njim čistite tako gladke kot manj gladke površine – od tal do sten, oken, kopalne kadi in podobno. Prav tako je brez trikotne glave idealen za čiščenje manjših zamaščenih površin, na primer kuhinjske nape ali štedilnika.

Avtor: bigdeal

bigdeal
Na spletnem portalu Bigdeal.si boste našli podrobne opise zanimivih izdelkov, za katere menimo, da si zaslužijo prav posebno pozornost. Želite, da ocenimo tudi vaš izdelek in ga predstavimo na našem portalu? Pošljite nam email ali nam pišite prek kontaktnega obrazca. Potrudili se bomo in vam čim hitreje odpisali. Do takrat pa uživajte v spoznavanju izdelkov, ki bi morda prišli prav tudi vam.

Ne spreglejte

Kuhinja Nolte Nova Lack

Kuhinja Nolte – sodobna, praktična in ugodna

Za kuhinje Nolte so značilne učinkovitost, visoka kakovost in inovacije, ki poskrbijo, da je podjetje …